Чебуреки можна купити в будь-якому кафе та бістро, однак смачніше за все ті, що зроблені вдома. Готувати їх зовсім не складно, головне замісити правильне тісто. Пропонуємо вам дуже вдалий варіант тесту на кефірі.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Кефір – 250 мл
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для чебуреків на кефірі в домашніх умовах? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для тіста. Борошно просіяти через дрібне сито, кефір прогрійте до кімнатної температури.
Змішайте в мисці кефір, яйце, соду і сіль.
Потім частинами введіть борошно, кожен раз добре перемішуйте масу виделкою.
Коли тісто стане досить щільним, переходите до ручного замісу, на це у вас піде приблизно 15 хвилин.
Тісто скачайте в кулю і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин. Щоб воно не висохло, загорнути його в харчову плівку. За цей час можна приготувати м’ясну начинку і приступати до ліплення чебуреків.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без горілки Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое