Це один з найпростіших і бюджетних варіантів тіста для чебуреків, який можна приготувати в домашніх умовах. Тісто виходить щільним і еластичному, при тонкому розкачування і ліпленні не рветься.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Вода – 150 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Горілка – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто для чебуреків на окропі з яйцем і рослинним маслом. У каструлі змішайте сіль, воду, рослинне масло, поставте її на середній вогонь і закип’ятити.
Коли суміш в каструлі закипить, вимкніть вогонь. Додайте в каструлю 0,5 склянки просіяного борошна і швидко перемішайте до однорідності. Залиште на 10-15 хвилин, щоб маса охолола.
Потім введіть одне яйце, горілку і перемішайте.
Далі введіть борошно і замісіть тісто.
В результаті у вас вийде грудку еластичного тіста, прикрийте його рушником і залишити на 40-60 хвилин. За цей час підготуйте начинку.
Тісто розділіть на 6 рівних шматків, кожен розкачати в круглий коржик, покладіть начинку і зліпити чебуреки.
Приємного апетиту!
Заварне тісто для чебуреків на окропі Тісто для чебуреків з горілкою як в чебуречній з бульбашками Тісто для чебуреків з м'ясом Тісто для чебуреків класичне Тісто для чебуреків на воді