Головна задача, яка стоїть перед господинею при приготуванні тіста для чебуреків, воно не повинно бути гумовим. Ми розповімо, як замісити еластичне, але в теж час щільне тісто, яке буде відмінно тримати форму і при смаженні не буде тріскати.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 400 – 450 гр.
- Вода – 250 мл
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Горілка – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати тісто для чебуреків з горілкою і окропом просто! Для тіста знадобиться тільки жовток, тому першим ділом, розбийте яйце і відокремте білок від жовтка.
Борошно просійте і пересипте в миску 300-350 грам.
Закип’ятіть суміш з води, солі, цукру і рослинної олії.
Влийте окріп в борошно і швидко замішайте тісто, прикрийте миску рушником і залиште на 15 хвилин.
Потім додайте жовто і горілку, перемішайте.
Далі всипте борошно, перемішайте і приступайте до вымешиванию тіста руками. Робіть це, поки тісто не почне легко відлипати від рук.
Добре вимішане тісто залиште на 30-40 хвилин, потім приступайте до формування чебуреків. Також це тісто можна приготувати про запас і зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків з горілкою як в чебуречній з бульбашками Тісто для чебуреків з м'ясом Тісто для чебуреків на воді Тісто для чебуреків на гарячій воді Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое