Готуємо тісто для мантів без яєць, на основі молока і рослинної олії. Досить незвично, але дуже смачно. Таке тісто більш ніжне, трохи солодкувате, світле. Після замісу обов’язково даємо йому дозріти – залишаємо при кімнатній температурі на годину. Після цього його легко розкачати і можна бути впевненим, що при варінні воно добре утримає начинку і не порветься.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 – 550 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати тісто для мантів без яєць з рослинним маслом просто! В широку миску поміщаємо вказану кількість пшеничного борошна, додаємо сіль, перемішуємо, формуємо гірку. Робимо в ній поглиблення.
Вливаємо в поглиблення рослинне масло і слідом додаємо молоко кімнатної температури. Перемішуємо. Поступово сформується велика борошниста крихта.
Продовжуємо заважати, поки не почнуть оформлятися шматки тесту.
Коли заважати ложкою буде вже важко, викладаємо отриману масу на стіл і вимішуємо її руками, щоб сформувався шар тіста. Воно повинно стати пружним, не буде липнути до рук. При необхідності підсипаємо більше борошна.
Формуємо з тіста гладкий колобок, загортаємо його в харчову плівку, щоб поверхня не підсихали. Залишаємо на столі орієнтовно на год для дозрівання. У цей час можна зайнятися начинкою. Після цього тісто розрізаємо на частини, розкачуємо кожну частину в тонкий пласт. Нарізаємо на заготовки, загортаємо в них начинку і формуємо манти звичним способом.
Смачного!