Багато господинь вважають, що дріжджове тісто довго і важко готувати, хоча це далеко не так. Взяти, наприклад, рецепт дріжджового тіста для мантів. Воно підійде швидше, якщо помістити його в пароварку.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Вода тепла – 150 мл
- Борошно – 250 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста для мантів в пароварці. Беремо глибоку миску і кладемо в неї дріжджі. Потім додаємо цукор і перемішуємо інгредієнти.
Вливаємо в отриману масу теплу воду. Дріжджі повинні «заробити» протягом 20 хвилин.
Далі беремо просіяне борошно (просіяти не менше двох разів). Поступово додаємо її в суміш, туди ж відправляємо щіпку солі.
Починаємо акуратно замішувати тісто до тих пір, поки воно не стане єдиним грудкою (спочатку розмішуємо тісто ложкою, потім кладемо його на обробну дошку і мнемо руками).
Ставимо тісто в комбі-пароварку (розігріти при температурі 30 градусів). Виставляємо температуру 200-220 градусів і чекаємо 25-30 хвилин (тісто має збільшитися в 2 рази). Після того, як тісто буде повністю готове, не поспішайте його розгортати. Спочатку його потрібно гарненько пом’яти. Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах