Приготувати домашню піцу – що може бути простіше? Проте, результат не завжди виправдовує очікування, і найчастіше розчарування відбувається з причини невдалого тесту. «Правильне» тісто – це запорука смачною основи для піци, від якої багато в чому залежить загальний смак і вигляд виробу. За даним рецептом готуємо тісто на дріжджах без додавання яєць. Основа для піци з нього виходить ніздрюваті, з щільною скоринкою і ніжним м’якушем. Якщо дотримуватися всі умови приготування, то піца вийде не гірше, ніж в піцерії.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 275 мл
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для піци на дріжджах без яєць? Просіваємо борошно пшеничне в широку миску або прямо на робочу поверхню. Зручніше буде замішувати тісто, якщо борошно розмістити у вигляді гірки.

Воду в зазначеній кількості нагріваємо до теплого стану. Орієнтовна температура води – сорок градусів. У борошні робимо поглиблення руками і виливаємо в нього підігріту воду.

Слідом за водою туди ж вливаємо олію і висипаємо сіль.

В останню чергу додаємо сухі дріжджі – прямо поверх рідин у поглибленні борошна.

Починаємо замішувати тісто. Спочатку заважаємо ложкою по центру, з’єднуючи рідкі компоненти з поруч знаходиться борошном. Коли рідка частина тесту перестане розтікатися, переходимо на ручний заміс.

Вимішуємо тісто протягом чотирьох-п’яти хвилин, поки він не вбере в себе всю муку і не оформиться в гладкий кулю. Маса не має липнути до рук і робочої поверхні.

Об’ємну миску злегка присипаємо борошном і викладаємо в неї приготоване тісто. Затягуємо миску харчовою плівкою або накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце для підйому на сорок п’ять-п’ятдесят хвилин.

Після закінчення зазначеного часу тісто збільшується в об’ємі в півтора-два рази. Стає більш пористим і м’яким.

Злегка натискаємо на тісто прямо в мисці, щоб випустити з нього повітря, що утворився в процесі бродіння.

Далі ділимо тісто на потрібну кількість частин і розкачуємо з кожної округлу основу для піци.

Поверх розкладаємо заплановану начинку. Випікаємо піцу на такому тесті в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці на нижньому рівні протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на воді