Зануритися в атмосферу сонячної Італії можна не виходячи з дому. Приготуйте соковиту піцу на тонкому тісті для своїх рідних за класичним рецептом.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто для піци на дріжджах, борошно просіяти через дрібне сито і пересипте в миску. Додайте сіль, цукор, дріжджі і перемішайте.
Молоко підігрійте до 36-40 градусів. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні. Змішайте молоко і масло.
В миску з борошном, додайте молочно-масляну суміш і яйце, перемішайте.
Потім додайте соняшникову олію і продовжуйте вимішувати тісто.
Тісто вийде м’яким, легким і не буде липнути до рук. Накрийте його рушником і залишити на 40-60 хвилин, щоб підійшло. За цей час тісто добре підросте і його можна буде викачувати.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци в духовці Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто на молоці для піци на сухих дріжджах