Зануритися в атмосферу сонячної Італії можна не виходячи з дому. Приготуйте соковиту піцу на тонкому тісті для своїх рідних за класичним рецептом.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати тісто для піци на дріжджах, борошно просіяти через дрібне сито і пересипте в миску. Додайте сіль, цукор, дріжджі і перемішайте.

Молоко підігрійте до 36-40 градусів. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні. Змішайте молоко і масло.

В миску з борошном, додайте молочно-масляну суміш і яйце, перемішайте.

Потім додайте соняшникову олію і продовжуйте вимішувати тісто.

Тісто вийде м’яким, легким і не буде липнути до рук. Накрийте його рушником і залишити на 40-60 хвилин, щоб підійшло. За цей час тісто добре підросте і його можна буде викачувати.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци в духовці Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто на молоці для піци на сухих дріжджах