Швидке дріжджове тісто відмінно підходить для приготування піци. Випічка виходить м’яка, повітряна і довго не черствіє. Щоб самостійно замісити таке тісто, необхідно дотримуватися ряду простих послідовних дій, описаних в цьому рецепті.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – 20 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто для піци на сухих дріжджах і молоці швидкого приготування, змішайте дріжджі, сіль і 3 столові ложки борошна. 150 мілілітрів молока підігрійте до 35-36 градусів і влийте його до сухих компонентів, перемішайте. Накрийте цю суміш харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 10 хвилин.
Потім додайте опару борошно, тепле молоко, розтоплене вершкове масло і яйце. Починайте замішувати тісто виделкою або лопаткою.
Коли тісто стане однорідним, приступайте до вымешиванию руками. У вас піде на це приблизно 10-12 хвилин.
приберіть Тісто на годину в тепле місце, щоб воно як слід підросло, потім можна приступати до розкочування коржі для піци.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци в духовці Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци на молоці