Класичне дріжджове тісто для піци може і не підійти, тому господині часто готують піцу на кефірі з содою. Тісто не вимагає часу для підйому, виходить повітряним і з нього легко розкачати акуратні і тонкі коржі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло соняшникова 50 мл
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування тіста для піци на кефірі з содою. Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці або на водяній бані і перелийте його в окремий посуд.

Потім кефір вбийте одне яйце.

Потім насипте до кефіру вказане в рецепті кількість цукру, солі та соди.

Ці інгредієнти з допомогою віночка добре збийте.

Потім налийте до кефіру соняшникову олію і бажано рафінована. Все ще раз перемішайте віночком.

В посуд для замішування тіста насипте через сито потрібну кількість борошна. До борошна додайте вершкове масло і рукою перетріть його з борошном. Потім до борошні перелийте кефірну суміш і ложкою замісити тісто.

перекладіть Тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і руками його добре вимісіть.

Тісто прикрийте серветкою або рушником і залиште на 30 хвилин при домашньої температурі для расстойки. Після закінчення цього часу можете тісто розкачати і готувати піцу з будь-якою начинкою.

Вдалою і смачної випічки!

Бездріжджове тісто для піци на кефірі Дріжджове тісто для піци на кефірі Тісто для піци Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії Тісто для піци на кефірі Тонке тісто для піци на кефірі як у піцерії