Тісто для піци на сухих дріжджах замішується дуже швидко. Часу на підйом також не потрібно багато. Досить дати дріжджам активуватися і трохи розпушити загальну масу. Далі при випічці тісто підніметься, і основа у піци буде м’якою, ніжною і з рум’яною скоринкою. Начинку можна використовувати будь-яку, але все ж пам’ятаємо, що застосування дуже вологих продуктів краще обмежити.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 330 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для піци на сухих дріжджах швидкого приготування? Готуємо продукти для приготування тіста. Молоко гріємо на плиті або в мікрохвильовій печі до теплого стану. Потрібна температура рідини – приблизно сорок градусів.

В молоко додаємо сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Перемішуємо суміш до розчинення дріжджових гранул.

Далі висипаємо половину від зазначеної кількості борошна і вимішуємо до однорідності. Отримане рідке тісто залишаємо в теплому місці на двадцять хвилин, щоб робота дріжджів активувалася. Дуже зручно використовувати для цих цілей духовку, розігріту до 40 градусів.

Після цього вводимо решту борошна, змішуємо і викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном.

Вимішуємо тісто в кулю – маса виходить пружною, але м’якою, еластичною. Розкачуємо тісто в пласт для формування піци і залишаємо його ще на десять-п’ятнадцять хвилин для підйому, після чого розкладаємо начинку і оформляємо піцу. Випікати піцу на такому тесті рекомендується заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці на нижньому рівні.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Тісто в домашніх умовах Тісто для піци Тісто для піци без яєць на молоці Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії Тісто для піци на молоці Тісто на молоці для піци на сухих дріжджах