Тісто за цим рецептом виходить пишним і м’яким. Воно добре піднімається при випіканні – основа піци буде ніжною і повітряної. Також таке тісто підходить для формування пиріжків з начинкою. У рецепті є всі шанси стати улюбленцем у шанувальників піци та іншої дріжджовий несолодкої випічки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 640 гр.
  • Свіжі дріжджі – 15 гр.
  • Молоко коров’яче – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 15 гр.
  • Сіль морська – 0.5 ч. л.
  • Масло оливкове – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для піци живих дріжджах і молоці? Молоко підігріваємо до температури сорок градусів на плиті або в мікрохвильовій печі.

В тепле молоко викладаємо живі дріжджі, цукровий пісок і розмішуємо, поки не вийде однорідна рідка суміш.

Борошно просіваємо в окрему ємність, зверху висипаємо сіль.

В сухі інгредієнти тонкою цівкою вливаємо молоко з дріжджами, одночасно замішуючи тісто з допомогою ложки.

В отриману неоднорідну масу вливаємо оливкова або будь-яке інше рослинне масло без запаху і продовжуємо замішувати тісто вже вручну.

Працюємо п’ять-десять хвилин, поки тісто добре не сформується і не перестане липнути до рук. При необхідності можна підсипати трохи борошна. Готова консистенція тіста – м’яка і податлива, еластична.

Замішане тісто кладемо в миску, затягуємо відрізком харчової плівки або накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце для підйому. Знадобиться орієнтовно годину-півтора, щоб обсяг маси збільшився як мінімум в два рази.

Після закінчення зазначеного часу обминаємо тісто і знову даємо йому піднятися протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Після цього тісто готове до оброблення і випікання. Товщина пласта тіста для піци повинна бути приблизно три-чотири міліметри.

Випікаємо піцу на такому тесті в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці на середньо-нижньому рівні.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на молоці Тісто для піци на молоці Швидке тісто для піци на сухих дріжджах