Тісто за цим рецептом виходить пишним і м’яким. Воно добре піднімається при випіканні – основа піци буде ніжною і повітряної. Також таке тісто підходить для формування пиріжків з начинкою. У рецепті є всі шанси стати улюбленцем у шанувальників піци та іншої дріжджовий несолодкої випічки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 640 гр.
- Свіжі дріжджі – 15 гр.
- Молоко коров’яче – 400 гр.
- Цукор-пісок – 15 гр.
- Сіль морська – 0.5 ч. л.
- Масло оливкове – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для піци живих дріжджах і молоці? Молоко підігріваємо до температури сорок градусів на плиті або в мікрохвильовій печі.
В тепле молоко викладаємо живі дріжджі, цукровий пісок і розмішуємо, поки не вийде однорідна рідка суміш.
Борошно просіваємо в окрему ємність, зверху висипаємо сіль.
В сухі інгредієнти тонкою цівкою вливаємо молоко з дріжджами, одночасно замішуючи тісто з допомогою ложки.
В отриману неоднорідну масу вливаємо оливкова або будь-яке інше рослинне масло без запаху і продовжуємо замішувати тісто вже вручну.
Працюємо п’ять-десять хвилин, поки тісто добре не сформується і не перестане липнути до рук. При необхідності можна підсипати трохи борошна. Готова консистенція тіста – м’яка і податлива, еластична.
Замішане тісто кладемо в миску, затягуємо відрізком харчової плівки або накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце для підйому. Знадобиться орієнтовно годину-півтора, щоб обсяг маси збільшився як мінімум в два рази.
Після закінчення зазначеного часу обминаємо тісто і знову даємо йому піднятися протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Після цього тісто готове до оброблення і випікання. Товщина пласта тіста для піци повинна бути приблизно три-чотири міліметри.
Випікаємо піцу на такому тесті в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці на середньо-нижньому рівні.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на молоці Тісто для піци на молоці Швидке тісто для піци на сухих дріжджах