Любителям тонкої італійської піци від усієї душі рекомендую приготувати тісто для подальшого її приготування. Випічка на цьому тесті виходить неймовірно смачною і апетитною. Процес приготування тіста займе мінімальну кількість часу.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Вода – 400 мл
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати тісто для піци як в Італії просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування тіста для піци.
В глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито і додайте сіль і сухі дріжджі. Добре перемішайте сухі інгредієнти.
У центрі зробіть невелике заглиблення. Тонкою цівкою влийте злегка підігріту до теплого стану питну воду. Ретельно перемішайте.
Тісто перекладіть на суху чисту робочу поверхню столу. Додайте оливкову олію. Після чого тісто добре вимісити руками до м’якого еластичного стану.
Тісто скачайте в великий ком. Викладіть в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником.
тісто розділіть на чотири рівні частини.
Тісто скачайте в грудочки і залиште піднятися ще раз, накривши кухонним рушником.
Коли тісто добре збільшиться в об’ємі, це означає те, що воно готове до використання.
тісто викладіть на чисту рівну робочу поверхню і розтягніть руками, формуючи рівну круглу форму.
Тісто перекладіть на пекарській папір.
Рівномірно розподіліть улюблену начинку і помістіть піцу в попередньо розігріту духовку, випікайте піцу до готовності, а потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци Тісто для піци без яєць на воді Тісто для піци на воді Тісто для піци як у піцерії