Не так давно довелося скуштувати смачні ніжні пиріжки. Повітряна легка текстура тіста приємно здивувала. Тепер хочу поділитися з вами цим чудовим рецептом тіста, приготовленого на воді без використання яєць.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло рослинне – 60 мл
- Цукор-пісок – 35 гр.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста для пиріжків без яєць на воді. У глибоку ємність просійте приблизно півсклянки пшеничного борошна, додайте цукровий пісок і сухі дріжджі в необхідній кількості.
Злегка підігрійте необхідну кількість питної води до теплого стану. Вилийте її до сухих інгредієнтів.
Скориставшись віночком або міксером, гарненько перемішайте до однорідної консистенції.
Опару оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником і залиште приблизно на 15 хвилин в теплому місці.
піднялася опару додайте сіль і влийте рослинне масло. Перемішайте.
В кілька прийомів просійте залишився кількість пшеничного борошна через дрібне сито. Ретельно перемішайте.
Замісіть м’яке еластичне тісто.
Викладіть в глибоку ємність, накрийте харчовою плівкою або чистим кухонним рушником. Коли тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі, гарненько обімніть його і залиште піднятися ще раз.
тісто використовуйте для приготування улюбленої домашньої випічки.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто на воді для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто на воді для пиріжків з капустою Швидке тісто для пиріжків на воді