З появою в будинку хлібопічки процес приготування домашньої випічки значно спростився, що невимовно тішить мене. Із задоволенням хочу поділитися рецептом тіста для приготування пиріжків з використанням сухих дріжджів. Випічка виходить настільки ніжною і апетитною, що зупиниться просто неможливо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 480 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для пиріжків в хлібопічці з сухими дріжджами? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування тіста для пиріжків в хлібопічці з сухими дріжджами.

В чашу хлібопічки налийте необхідну кількість попередньо підігрітою до теплого стану питної води, додайте рослинне масло, куряче яйце і курячий білок.

Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна. Потім, скориставшись дрібним ситом, просійте її кілька разів, щоб борошно збагатилася киснем.

В чашу хлібопічки викладіть необхідну кількість просіяного пшеничного борошна, а потім на поверхні зробіть невеликі поглиблення.

У підготовлені поглиблення додайте сіль, сухі дріжджі, необхідну кількість сухого молока, а також цукровий пісок. Чашу хлібопічки встановіть прилад. На панелі приладу встановіть програму «Тісто», час приготування – 1 година 30 хвилин. Закрийте кришку хлібопічки і натисніть кнопку «Старт». Після чого почнеться заміс тесту.

Після закінчення часу хлібопічка видасть звуковий сигнал, який свідчить про готовність тіста. Відкрийте кришку приладу.

Акуратно вийміть приготоване тісто.

Готове тісто розділіть на однакові частини.

Накрийте плівкою і залиште підійти хвилин на 10.

Потім викладіть улюблену начинку і сформуйте пиріжки однакового розміру.

Після чого викладіть пиріжки на деко, застелений пекарської папером.

Деко покладіть в заздалегідь розігріту духовку і випікайте до рівномірної золотистої скоринки, після чого пиріжки на дріжджовому тесті подавайте на стіл до ароматного чаю або кави.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто для пиріжків на молоці з сухими дріжджами Швидке тісто для пиріжків на молоці