Багато хто любить домашню випічку. Сьогодні я з превеликим задоволенням хочу поділитися з вами рецептом тіста для пиріжків, приготованими на воді з живими дріжджами. Випічка виходить незвичайно ніжною, і буквально тане в роті.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 1.8 – 2 кг
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Сухі дріжджі – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати тісто для пиріжків з живими дріжджами на воді легко! Насамперед підготуйте пресовані дріжджі.
Необхідну кількість пресованих дріжджів подрібніть і викладіть в глибоку ємність.
Потім налийте необхідну кількість питної води, попередньо підігрітої до теплого стану. Гарненько перемішайте до повного розчинення дріжджів. Потім додайте сіль, рослинне масло і необхідну кількість цукрового піску. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 20 хвилин.
Коли опара добре підніметься, поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте.
Після чого тісто добре вимісити руками і скачайте в велику кулю. Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником. Коли тісто добре підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз. Цей процес може зайняти 30-40 хвилин.
За цей час тісто значно збільшиться в об’ємі і буде готове до використання.
Готове тісто розділіть на однакові частини.
Кожну частину розкачайте, скориставшись качалкою.
Потім викладіть начинку. Я використовувала натерті на крупній тертці яблука. Ви можете використовувати будь-яку іншу начинку.
Сформуйте пиріжки і викладіть їх на деко, попередньо змащений рослинним маслом.
помістіть Деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте пиріжки 40 хвилин. Готові пиріжки подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто без яєць для пиріжків Дріжджове тісто на воді для пиріжків в духовці Тісто без яєць для пиріжків Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з капустою Тісто на воді без яєць для пиріжків Швидке тісто для пиріжків