Всім відомо, що традиційні вак-біляші готують з дріжджового тіста. Однак, бездріжджове більш зручне і практичне, для замісу потрібно куди менше часу.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кефір – 250 мл
- Масло соняшникове – 30 мл
- Сода харчова – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 750 – 800 гр.
- Сметана – 30 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для вак-біляшів без дріжджів? У глибоку миску налийте кефір і сметану кімнатної температури, соняшникова олія, розбийте одне куряче яйце, всипте сіль і цукор. Перемішайте інгредієнти ложкою.
Додайте соду і ще раз перемішайте. Коли сода вступить в реакцію з кефіром, маса почне пінитися.
Далі частинами додайте просіяне борошно. Після кожної порції борошна, ретельно перемішуйте тісто.
Тісто має вийти не занадто крутим і м’яким. Дайте тісту підійти 10-15 хвилин.
Після цього тісто можна розкачати і ліпити біляші.
Приємного апетиту!
Вак-біляші Вак-біляші на кефірі Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на кефірі без дріжджів Тісто для вак-біляшів в духовці