Всім відомо, що традиційні вак-біляші готують з дріжджового тіста. Однак, бездріжджове більш зручне і практичне, для замісу потрібно куди менше часу.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Кефір – 250 мл
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Сода харчова – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 750 – 800 гр.
  • Сметана – 30 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для вак-біляшів без дріжджів? У глибоку миску налийте кефір і сметану кімнатної температури, соняшникова олія, розбийте одне куряче яйце, всипте сіль і цукор. Перемішайте інгредієнти ложкою.

Додайте соду і ще раз перемішайте. Коли сода вступить в реакцію з кефіром, маса почне пінитися.

Далі частинами додайте просіяне борошно. Після кожної порції борошна, ретельно перемішуйте тісто.

Тісто має вийти не занадто крутим і м’яким. Дайте тісту підійти 10-15 хвилин.

Після цього тісто можна розкачати і ліпити біляші.

Приємного апетиту!

Вак-біляші Вак-біляші на кефірі Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на кефірі без дріжджів Тісто для вак-біляшів в духовці