Вак-біляші – ситна випічка, яку господині готують у вихідний день, щоб порадувати близьких. Їх можна запекти в духовці або обсмажити на сковороді, залежить від ваших уподобань. Тісто для біляшів замішується на сухих дріжджах з водою і маргарином.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Борошно пшеничне – 4,5 ст.
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Маргарин вершковий – 50 гр.
  • Сухі дріжджі – 20 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для вак-біляшів на маргарині. Підігрійте Воду до 33-36 градусів. Сухі дріжджі залийте водою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.

Потім в опару додайте пару стаканів просіяного борошна, маргарин, яйце і сіль.

Замісіть м’яке тісто, залиште його на 1 годину в теплому місці.

Після цього додайте в тісто борошно, перемішайте і залиште ще на 20 хвилин в теплому місці.

Тісто за цей час має збільшиться в кілька разів і буде готове до ліплення біляшів.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів на воді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів на воді Тісто для біляшів на сухих дріжджах