Тісто для домашньої піци на кефірі виходить більш м’яким і ніжним смаком. Крім того, продукт простий у приготуванні. А готовий смак основи не відрізнити від того, як готують в піцерії.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2 щіпки
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тесту на кефірі без дріжджів для піци в духовці? У глибокому посуді розбиваємо яйце, до нього ж додаємо сіль і цукор і ретельно збиваємо продукти.
Вливаємо в яєчну суміш кефір, рослинне масло і соду, гашену укусом. Ретельно розмішуємо.
Поступово просіваємо борошно і замішуємо тісто до отримання густого і щільного складу.
Розсипаємо борошно на дошку або стільницю. Викладаємо тісто, при необхідності поділяємо його і розгортаємо в потрібну форму.
Розкатане тісто устеляємо на деко. Готово!
Дріжджове тісто для піци на кефірі Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії