Біляші з м’ясом – чудове домашнє ласощі. Для його приготування знадобиться час, так як дріжджового тесту необхідно піднятися, але результат того вартий. А тісто на кефірі виходить пишним і ніжним.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кефір – 250 мл
- Масло олію – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 750 – 800 гр.
Процес приготування:
Як приготувати тісто на кефірі для біляшів з м’ясом? Розчиніть сухі дріжджі в теплому кефірі, додайте цукор і перемішайте.
Також додайте в миску пару столових ложок просіяного борошна, перемішайте і залиште опару в теплому місці на 10 хвилин. Коли активізуються дріжджі, на поверхні з’явиться пінна шапочка.
Після цього додайте в опару рослинне масло кімнатної температури.
Потім поступово невеликими порціями всипайте решту борошна і відразу замішують тісто.
Коли тісто стане густим і його буде важко заважати віночком, переходите до замішування руками, тісто має бути м’яким і трохи липким. Миску з тістом накрийте рушником і залиште на півгодини в теплому місці.
Перед тим, як перейти до ліплення біляшів, обімніть тісто руками.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на сухих дріжджах