Кыстыбай або пісна коржик з картопляним пюре – відмінна ідея для перекусу. Це блюдо прийшло до нас з башкирської кухні. Для приготування кыстыбай можна використовувати готовий лаваш, але ми пропонуємо замісити тісто самостійно.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування тіста на кыстыбай з картоплею без яєць. Борошно просійте прямо на стіл.

У центрі зробіть поглиблення.

В склянці з водою розчиніть сіль.

Влийте воду в поглиблення в муці.

Почніть замішувати тісто спочатку виделкою, збираючи борошно від країв до центру.

Коли вся мука з’єднається з водою, вимішуйте тісто руками. Готове тісто перекладіть в целофановий пакет і дайте йому відпочити 30-40 хвилин. Після цього можна приступати до формування кыстыбай з картоплею.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый з картоплею