Кыстыбай або пісна коржик з картопляним пюре – відмінна ідея для перекусу. Це блюдо прийшло до нас з башкирської кухні. Для приготування кыстыбай можна використовувати готовий лаваш, але ми пропонуємо замісити тісто самостійно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста на кыстыбай з картоплею без яєць. Борошно просійте прямо на стіл.
У центрі зробіть поглиблення.
В склянці з водою розчиніть сіль.
Влийте воду в поглиблення в муці.
Почніть замішувати тісто спочатку виделкою, збираючи борошно від країв до центру.
Коли вся мука з’єднається з водою, вимішуйте тісто руками. Готове тісто перекладіть в целофановий пакет і дайте йому відпочити 30-40 хвилин. Після цього можна приступати до формування кыстыбай з картоплею.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый з картоплею