З величезною радістю хочу поділитися своїм улюбленим рецептом надзвичайно смачного тіста для біляшів, приготованого на молоці. Випічка, приготовлена на такому тесті, виходить смачною, м’якою і ніжною. Таке тісто можна використовувати для приготування пирогів і пиріжків, а також іншої домашньої випічки.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Масло рослинне – для смаження
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Молоко коров’яче – 1 ст. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування тіста на молоці для біляшів в духовці. Молоко підігрійте до теплого стану. Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони зігрілися при кімнатній температурі.
В глибоку миску налийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, додайте сухі швидкодіючі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Добре перемішайте. Залиште в теплому місці, щоб дріжджі активувалися.
У підійшла опару додати курячі яйця, просіяти через дрібне сито пшеничне борошно. Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте чистим кухонним рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште підніматися в теплому місці на 1 годину.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді. Дрібно наріжте і змішайте з м’ясним фаршем. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте начинку до однорідної консистенції.
Підійшло дріжджове тісто обімніть і розділіть на однакові частини, розкачайте з допомогою качалки або розтягніть руками в коржик. В центр викладіть приготовлену соковиту м’ясну начинку. Заліпіть краю тесту таким чином, щоб у центрі залишалося невеликий отвір. Викладіть на деко, застелений пекарської папером.
Збовтайте жовток з молоком і, скориставшись силіконової пензликом, змастіть біляші зверху. Помістіть деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте біляші 40-50 хвилин. Готові біляші вийміть з духовки.
Трохи остудіть випічку і подавайте до столу. Таке тісто можна використовувати для приготування вашої улюбленої випічки як на сковороді, так і в духовці.
Приємного апетиту!
Біляші з м'ясом Біляші з начинкою з фаршу Біляші зі свинячим фаршем Біляші на дріжджах Біляші на молоці