Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом тіста на молоці з дріжджами для пиріжків. Пиріжки на такому тесті виходять неймовірно пухнастими і повітряними. Обов’язково приготуйте таке тісто і порадуйте рідних смачною домашньою випічкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сухі дріжджі – 25 гр.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати тісто на молоці з дріжджами для пиріжків як пух на сковороді? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування пухнастого тесту.
В глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито.
В глибокій ємності змішайте необхідну кількість попередньо підігрітого до теплого стану молока і пресованих дріжджів, додайте цукровий пісок і ретельно перемішайте до повного розчинення. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15 хвилин.
Добре підійшла опару перелийте в глибоку ємність. Потім розбийте куряче яйце, додайте необхідну кількість рослинного масла і солі, ретельно перемішайте.
Потім поступово додайте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте.
Після чого тісто добре вимісити руками і скрутіть у великий ком.
Помістіть його в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником.
Коли тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз.
тісто розділіть на однакові частини. Розкачайте з допомогою качалки, викладіть улюблену начинку і сформуйте акуратні пиріжки.
В глибоку сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки. Обсмажте улюблені пиріжки до апетитної рум’яної скоринки з усіх боків.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків на молоці з сухими дріжджами Тісто для смажених пиріжків на сковороді Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків на молоці