На відміну від простої води в класичному рецепті, окріп робить тісто більш пружним, яйце – гладким і еластичним, що спрощує надалі процес розкочування і ліплення, а додавання сметани зробить його ще і дуже ніжним.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати тісто на окропі для пельменів в хлібопічці, у невеликій мисці віночком або вилкою збовтайте яйце з сіллю.

В отриману суміш покладіть прохолодну сметану і також перемішайте до однорідності.

У відерце хлібопічки влийте окріп і засипте борошно. Її краще просіяти через дрібне сито, щоб уникнути появи в тесті грудочок.

Вже до борошна додайте яєчну суміш, так ми зведемо до мінімуму ймовірність того, що білок згорнеться від окропу.

Встановіть у своїй хлібопічці режим «Тісто». В середньому процес вимішування займає 10 хвилин, але все залежить від конкретної моделі.

Після закінчення програми рекомендується дати тісту відпочити 10-20 хвилин, щоб набухла клейковина і з ним було зручніше працювати.

Успіхів у приготуванні!

Заварне тісто для пельменів і вареників Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів без рослинної олії Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на 1 кг фаршу