На відміну від простої води в класичному рецепті, окріп робить тісто більш пружним, яйце – гладким і еластичним, що спрощує надалі процес розкочування і ліплення, а додавання сметани зробить його ще і дуже ніжним.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 125 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто на окропі для пельменів в хлібопічці, у невеликій мисці віночком або вилкою збовтайте яйце з сіллю.
В отриману суміш покладіть прохолодну сметану і також перемішайте до однорідності.
У відерце хлібопічки влийте окріп і засипте борошно. Її краще просіяти через дрібне сито, щоб уникнути появи в тесті грудочок.
Вже до борошна додайте яєчну суміш, так ми зведемо до мінімуму ймовірність того, що білок згорнеться від окропу.
Встановіть у своїй хлібопічці режим «Тісто». В середньому процес вимішування займає 10 хвилин, але все залежить від конкретної моделі.
Після закінчення програми рекомендується дати тісту відпочити 10-20 хвилин, щоб набухла клейковина і з ним було зручніше працювати.
Успіхів у приготуванні!