З допомогою м’ясорубки можна з легкістю приготувати в домашніх умовах смачні ласощі – томатний сік на зиму. Такий напій допоможе зарядитися енергією навіть у самі холодні часи. Для приготування томатного соку необхідно запастися смачними і стиглими помідорами – це найголовніша умова!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати томатний сік через м’ясорубку в домашніх умовах на зиму? Свіжі помідори необхідно підготувати до переробки. Для початку їх слід ретельно вимити під проточною водою.
Потім поріжте вимиті помідори великими шматочками, можна на дві або чотири частини залежно від розміру плодів.
Наступний крок – помідори подрібніть за допомогою м’ясорубки. Щоб отримати в результаті томатний сік без шкірки і насіння, можна додатково подрібнені помідори пропустити через сито. Якщо в м’ясорубці є спеціальна приставка-соковижималка, скористайтесь їй.
Переливаємо отриману томатну масу в підходящу каструлю, додаємо туди сіль і цукор, всі інгредієнти перемішуємо. Ставимо каструлю з вмістом на вогонь, після закипання проварюємо томатний сік протягом 15 хвилин.
По готовності сік розлийте по попередньо простерилизованным банкам, закупорьте їх кришками. Остудити томатний сік необхідно під теплою ковдрою.
Томатний сік через м’ясорубку в домашніх умовах на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!
Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік у домашніх умовах Томатний сік через м'ясорубку на зиму