Томатний сік – корисний і дуже смачний напій. Використання соковарки спрощує приготування томатного соку в рази. Знадобиться мінімум часу на підготовку помідор. Безпосередньо з приготуванням соку соковарка впорається на відмінно! Ароматний і корисний сік з томатів порадує всю сім’ю!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування томатного соку в соковарці в домашніх умовах на зиму? Помідори промийте і поріжте великими часточками. Для приготування домашнього томатного соку важливо вибирати тільки стиглі плоди.
Соковарку розбираємо на три частини, в нижню наливаємо воду, ставимо на вогонь.
Далі встановлюємо середню частину.
У верхню частину соковарки викладаємо нарізані помідори, відразу додаємо сіль.
Після цього встановлюємо верхню частину на середню, закриваємо кришкою. До гумовій трубці необхідно підставити попередньо простерилизованную трилітрову банку.
Після закипання води в нижній частині соковарки почне виділятися пар, який буде розщеплювати волокна помідор. Саме так і відбувається виділення томатного соку. Слідкуйте за кількістю води в нижній частині соковарки, при необхідності підливайте. Для приготування соку знадобиться різну кількість часу – воно може варіюватися від 45 хвилин до 2 годин.
Коли банка наповниться томатним соком, відразу ж загорніть її прокип’яченої кришкою.
Остудіть заготівлю, перевернувши її шийкою вниз і обгорнувши в теплий плед. Зберігається томатний сік краще всього в прохолодному місці. Томатний сік в соковарці в домашніх умовах на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!
Томатний сік без оцту на зиму Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік без цукру Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік у домашніх умовах