Томати у власному соку – неймовірно смачна заготовка, яка дуже стане в нагоді в холодний час для приготування різних страв. Крім того, самі по собі помідори у власному соку дуже смачні, прямо з грядки. Приготувати такі помідори досить легко, якщо правильно дотримати пропорції інгредієнтів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
- Сіль – 20 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування помідор в томатному соку без оцту смачний! Візьміть стиглі помідори і розберіть їх навпіл на дві групи: м’які помідори і помідори міцні. Щільні помідори складіть у велику ємність і залийте їх окропом.
Через десять хвилин зніміть з ошпарених окропом помідорів шкірку, акуратно, не пошкоджуючи ніжну м’якоть.
Другу частину помідорів наріжте на дрібні шматочки за допомогою гострого ножа. Ці томати послужать для отримання томатного соку.
Нарізані помідори збийте до однорідного стану за допомогою блендера. Можете додатково протерти масу через сито, для отримання ще більш однорідної консистенції.
Томатне пюре влийте в каструлю і додати до нього сіль з лимонною кислотою. Коли пюре закипить, зніміть піну, що утворюється при кипінні.
Очищені від шкірки томати розподіліть по невеликих баночках, досить щільно, але залишаючи вільне місце.
Далі потрібно влити в банки з томатами киплячий сік і прикрити стерильними кришками банки, не закручуючи. Банки з томатами пастеризують в каструлі протягом п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання, після чого долийте в банки киплячий томатний сік, якщо він википів.
Банки з томатами у власному соку закрутіть кришками і переверніть догори ногами до повного охолодження. Заготівлю приберіть в льох, комору або холодильник на тривале зберігання.
Мариновані помідори з лимонною кислотою Мариновані помідори у власному соку Мариновані помідори як в магазині Помідори без оцту на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори у власному соку без оцту