Багато люблять закачування з помідорів за їх соковитість, але досягти її не завжди виходить. За рецептом помідорів в томатному соку по-болгарськи з соковитістю у вас точно не виникне жодних проблем. Помідори виходять дуже ароматними та смачними. Вам обов’язково сподобається!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Томатний сік – 1 л
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати томати в томатному соку по-болгарськи, підготувати всі необхідні інгредієнти. Помідори помити, просушити на кухонному рушнику.
Часник очистити.
Банки для закачування стерилізувати, а кришки обдати окропом.
На дно кожної банки викласти лавровий лист, перець запашний і горошком, часник.
Потім щільно укласти в банки помідори.
Закип’ятити в каструлі воду, залити окріп в банки з помідорами, залишити на 5 хвилин.
В цей час у каструлі закип’ятити томатний сік, всипати туди сіль, цукор, довести масу до кипіння.
В кінці варіння додати до томатного соку оцет, перемішати, зняти маринад з вогню.
З банок з помідорами злити воду, залити в них томатний сік.
Банки закатати, перевернути догори дном, укутати і дати охолонути.
Зберігати томати в томатному соку по-болгарськи в коморі або іншому темному і прохолодному місці. Смакота!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори у власному соку з томатною пастою Томати, залиті окропом