Багато люблять закачування з помідорів за їх соковитість, але досягти її не завжди виходить. За рецептом помідорів в томатному соку по-болгарськи з соковитістю у вас точно не виникне жодних проблем. Помідори виходять дуже ароматними та смачними. Вам обов’язково сподобається!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Томатний сік – 1 л
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати томати в томатному соку по-болгарськи, підготувати всі необхідні інгредієнти. Помідори помити, просушити на кухонному рушнику.

Часник очистити.

Банки для закачування стерилізувати, а кришки обдати окропом.

На дно кожної банки викласти лавровий лист, перець запашний і горошком, часник.

Потім щільно укласти в банки помідори.

Закип’ятити в каструлі воду, залити окріп в банки з помідорами, залишити на 5 хвилин.

В цей час у каструлі закип’ятити томатний сік, всипати туди сіль, цукор, довести масу до кипіння.

В кінці варіння додати до томатного соку оцет, перемішати, зняти маринад з вогню.

З банок з помідорами злити воду, залити в них томатний сік.

Банки закатати, перевернути догори дном, укутати і дати охолонути.

Зберігати томати в томатному соку по-болгарськи в коморі або іншому темному і прохолодному місці. Смакота!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори у власному соку з томатною пастою Томати, залиті окропом