Млинці з успіхом можна приготувати не тільки на молоці, кефірі, вершках, але і просто на воді. Якщо, наприклад, з якихось причин потрібно прибрати з раціону молочні продукти, це не привід відмовлятися від млинців у повсякденному меню. Крім того, такі млинці можна готувати для наповнення різними начинками – вони тонкі і менш калорійні.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 0.66 ст.
- Масло рослинне – 20 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати тонкі млинці на воді? Борошно перед замешиванием тесту рекомендується просіяти, щоб збагатити його киснем. Воду краще використовувати кімнатної температури.
В миску розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і збиваємо все разом виделкою до однорідності. Вливаємо воду і перемішуємо.
Додаємо борошно в рідку суміш і замішуємо однорідне тісто без грудочок. Зручно скористатися віночком або міксером. В кінці приготування додаємо рослинне масло і знову перемішуємо. Даємо тісту відпочити при кімнатній температурі протягом тридцяти хвилин.
Перед смаженням першого млинця сковороду змащуємо рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика. Розігріваємо сковороду до гарячого стану і виливаємо на неї порцію тіста, отмерянную ополоником. Смажимо млинець пару хвилин на середньо-низькій температурі до рум’яного кольору.
Плоскою лопаткою перевертаємо млинець і продовжуємо смажити одну-дві хвилини.
Готові млинці складаємо на плоску тарілку, промазуючи кожен невеликою кількістю вершкового масла. Подавати рекомендується в гарячому вигляді з будь-якими додатками за смаком.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці без дріжджів Млинці на воді Млинці на воді з яйцями Млинці на Масляну Тонкі млинці