За цим рецептом у вас вийде ніжний і ароматний торт медовик. Готувати його буде простіше, так як тонкі коржі будуть запікатися на сковороді, а не в духовці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Мед – 50 – 60 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Для крему: –
- Молоко згущене – 1 банка
- Сметана – 200 мл
- Масло вершкове – 100 – 150 гр.
Процес приготування:
Готувати торт медовик на сковороді зі згущеним молоком просто! У миску покладіть мед, вершкове масло і цукор.
Поставте миску на парову баню, перемішуйте вміст поки мед і масло повністю не розтопиться.
Зніміть миску з вогню і додайте соду, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Коли маса охолоне, введіть в неї яйця поступово по одному. Потім додайте сметану, перемішайте.
Борошно просійте і додайте в миску, замісіть тісто.
Накрийте миску харчовою плівкою і поставте її в холодильник на 1-2 години.
Розтопіть на повільному вогні вершкове масло, остудіть, додайте сметану і згущене молоко, збийте до однорідності. Поставте крем в холодильник, поки будете готувати коржі.
Дістаньте тісто з холодильника, розділіть його на 6-8 рівних частин, в залежності від бажаного діаметру торта. Кожну частину розкачайте в тонкий коло.
Візьміть сковорідку з товстим дном. Розігрійте сковорідку, обсмажте коржі з двох сторін до готовності. Готові коржі відразу ж обрізайте до потрібного діаметру.
Сформуйте торт. Викладіть на плоске блюдо перший корж, змастіть його кремом, накрийте наступним коржем, потім знову шар крему, зробіть так з усіма коржами. Верхній корж і боки також змастіть кремом.
Обрізки, що залишилися від коржів, подрібніть блендером і посипте ними торт з усіх боків.
Поставте торт в холодильник для просочення на 3-4 години. Після закінчення цього часу торт буде повністю готовий.
Приємного апетиту!
Крем для медовика без яєць Крем для медовика з магазинної сметани Крем для медовика зі згущеним молоком Крем для медовика зі сметаною, згущеним молоком і маслом Медовик Медовик зі згущеним молоком і маслом Медовик зі згущеним молоком класичний