Товсті млинці на молоці виходять більш поживними. Пишні млинці з солодкими або солоними начинками і соусами можуть скласти основу щільного сніданку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 2.5 ч. л.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати товсті млинці на молоці. Збийте яйця з молоком і цукром.
В окремій мисці змішайте просіяне борошно і розпушувач для тіста. З’єднайте рідкі і сипучі компоненти. Влийте розтоплене вершкове масло, перемішайте і дайте настоятися тесту 5 хвилин.
Розігрійте сковороду, змастіть денце соняшниковим маслом, влийте тісто, розподіліть його по сковороді, висота млинця повинна бути близько 0,5 сантиметра. Смажте млинець з одного боку на середньому вогні 1,2 хвилини, потім переверните.
Смажте млинці поки не закінчиться тісто, стежте за тим, щоб вони повністю пропікалися, але не підгоряли. Складіть млинці стопкою і подавайте на сніданок зі сметаною або варенням.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Мереживні млинці на молоці Млинці без дріжджів Млинці класичні Млинці на Масляну на молоці Оригінальні млинці на Масляну