Товсті млинці на молоці виходять більш поживними. Пишні млинці з солодкими або солоними начинками і соусами можуть скласти основу щільного сніданку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 2.5 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати товсті млинці на молоці. Збийте яйця з молоком і цукром.

В окремій мисці змішайте просіяне борошно і розпушувач для тіста. З’єднайте рідкі і сипучі компоненти. Влийте розтоплене вершкове масло, перемішайте і дайте настоятися тесту 5 хвилин.

Розігрійте сковороду, змастіть денце соняшниковим маслом, влийте тісто, розподіліть його по сковороді, висота млинця повинна бути близько 0,5 сантиметра. Смажте млинець з одного боку на середньому вогні 1,2 хвилини, потім переверните.

Смажте млинці поки не закінчиться тісто, стежте за тим, щоб вони повністю пропікалися, але не підгоряли. Складіть млинці стопкою і подавайте на сніданок зі сметаною або варенням.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці з дірочками Мереживні млинці на молоці Млинці без дріжджів Млинці класичні Млинці на Масляну на молоці Оригінальні млинці на Масляну