Що може бути краще товстих млинчиків на сніданок. Завдяки своєму ніжному смаку страва давно стало улюбленою для більшості наших громадян. Крім того, такі млинці мають ще одна важлива перевага – універсальність, завдяки тому, що можуть поєднуватися з найрізноманітнішими начинками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Молочна сироватка – 500 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сода харчова (гашена) – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців на сироватці товстих? Сироватку, яку ми будемо використовувати в процесі приготування, необхідно злегка підігріти. Зробити це можна на плиті або в мікрохвильовій печі.

В ємність з просіяним борошном поступово вводимо сироватку.

Отриману масу ретельно перемішуємо за допомогою віночка. У тесті не повинно бути грудочок.

Додаємо в тісто харчову соду, гашену оцтом, цукор і сіль, рослинне масло.

Гарненько перемішайте тісто і залиште приблизно на годину.

після вказаного часу розігрійте сковорідку, вилийте туди невелику кількість тіста. Рівномірно розподіливши його по поверхні сковорідки.

Смажити млинці потрібно, накривши сковороду кришкою. Коли млинець придбає золотавий відтінок, переверніть його і обсмажте з іншого боку.

Млинці можна подавати до столу зі сметаною, варенням, вершковим маслом.

Мереживні млинці Млинці без дріжджів Млинці на Масляну Млинці на сироватці Товсті млинці