Щоб товстолобик на мангалі вийшов смачним і соковитим, розбираємо рибу на стейки, маринуємо їх з цибулею і лимонним соком і запікаємо до легкої скоринки на решітці. Кісток рибної м’якоті мало, волокна – м’які, скоринка – рум’яна і смачна. Така рибка сподобається всієї компанії.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Товстолобик – 1 кг
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Приправа для риби – 1 ст. л.
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати товстолобика на мангалі на решітці? Рибу промиваємо, видаляємо нутрощі, голову і плавники вирізаємо. Розбираємо тушку на поперечні стейки, обсушуємо їх добре паперовим рушником. Поміщаємо оброблену рибу на обробну дошку.
Посипаємо стейки сіллю і приправою для риби. Розтираємо спеції по поверхні стейків.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його тонкими напівпрозорими пір’ям.
Посипаємо ними рибні стейки.
Поливаємо зверху лимонним соком. Закриваємо всі харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на годину.
Готуємо мангал. Відкрите полум’я не допускаємо.
Товстолобика поміщаємо на решітку разом з цибулею. Готуємо рибу орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин, поки рибна м’якоть і цибуля не зарум’яняться. Не забуваємо перевертати ґрати для рівномірного прожарювання товстолобика.
Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді. Прикрашаємо часточками лимона і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби Шашлик з риби на мангалі