Морський салат з креветок і кальмарів воістину називають царським, завдяки своєму вишуканому смаку і подачі. Закуска, прикрашена червоною ікрою, ідеально доповнить ваш святковий стіл.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Кальмари – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 2 шт.
  • Ікра червона – 2 ч. л.
  • Кріп для прикраси
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати царський салат з креветками і кальмарами легко! Відварюємо креветки і кальмари в підсоленій воді. Останні після приготування ріжемо тонкими смужками.

Креветки залишаємо цілими, але якщо вони в панцирі, то видаляємо його.

Відварюємо два яйця, потім подрібнюємо їх для салату.

Цибулину ріжемо тонкими півкільцями і відразу ошпарюємо, щоб овоч не створював гіркий присмак.

Формуємо закуску в глибоку салатницю. На дно хаотично викладаємо яйце і кальмари. Поливаємо невеликою кількістю майонезу.

Далі кладемо ошпарений цибулю і креветки. По центру залишаємо майонез. Прикрашаємо салат з червоною ікрою і свіжим кропом. Готово! Можна подавати до столу.

Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салат з креветками і кальмарами Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою Салати з кальмарами Салати з морепродуктами