З великим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом корисного цільнозернового хліба на заквасці, приготованого в хлібопічці. Чудовий запашний хліб сподобається абсолютно всім. Ви назавжди забудете про магазинний хліб, це я вам обіцяю!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 330 мл.
- Сіль – 10 гр.
- Цукор-пісок – 25 гр.
- Закваска пшеничне – 1 склянка
- Борошно пшеничне (1-го сорту) – 400 гр.
- Борошно цільнозернові – 100 гр.
- Масло рослинне – 35 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування цільнозернового хліба на заквасці в хлібопічці. Відміряйте необхідну кількість зрілої пшеничного закваски.
В чашу хлібопічки викладіть необхідну кількість пшеничного закваски. Потім просіяти борошно пшеничне 1-го сорту.
Наступним етапом просійте цільнозернове борошно. Влийте рослинне масло.
Влийте попередньо підігріту до теплого стану питну воду. Додайте цукровий пісок і сіль.
Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму 01 «Основний хліб», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес приготування, який займе 4 години 5 хвилин.
Після закінчення замісу тісто значно збільшиться в об’ємі.
Після закінчення програми вимкніть прилад, відкрийте кришку хлібопічки. Акуратно вийміть хліб і повністю остудіть його на решітці.
Цільнозерновий хліб на заквасці, приготований в хлібопічці, наріжте на скибочки і подавайте до столу.
Насолоджуйтеся смачною і корисною випічкою!
Бездріжджовий хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на воді в хлібопічці Хліб на заквасці в хлібопічці Цільнозерновий хліб в хлібопічці