З великим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом корисного цільнозернового хліба на заквасці, приготованого в хлібопічці. Чудовий запашний хліб сподобається абсолютно всім. Ви назавжди забудете про магазинний хліб, це я вам обіцяю!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 330 мл.
  • Сіль – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Закваска пшеничне – 1 склянка
  • Борошно пшеничне (1-го сорту) – 400 гр.
  • Борошно цільнозернові – 100 гр.
  • Масло рослинне – 35 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування цільнозернового хліба на заквасці в хлібопічці. Відміряйте необхідну кількість зрілої пшеничного закваски.

В чашу хлібопічки викладіть необхідну кількість пшеничного закваски. Потім просіяти борошно пшеничне 1-го сорту.

Наступним етапом просійте цільнозернове борошно. Влийте рослинне масло.

Влийте попередньо підігріту до теплого стану питну воду. Додайте цукровий пісок і сіль.

Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму 01 «Основний хліб», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес приготування, який займе 4 години 5 хвилин.

Після закінчення замісу тісто значно збільшиться в об’ємі.

Після закінчення програми вимкніть прилад, відкрийте кришку хлібопічки. Акуратно вийміть хліб і повністю остудіть його на решітці.

Цільнозерновий хліб на заквасці, приготований в хлібопічці, наріжте на скибочки і подавайте до столу.

Насолоджуйтеся смачною і корисною випічкою!

Бездріжджовий хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на воді в хлібопічці Хліб на заквасці в хлібопічці Цільнозерновий хліб в хлібопічці