Коржики з сиром і зеленню на прісному тісті дуже популярні в турецькій кухні. Вони просто готуються, не потребують дорогих інгредієнтів і добре насичують. Пропонуємо використати саме м’який сирний сир. Він дуже делікатний смак, ніжний вершковий – коржі з такою начинкою тільки виграють. Додана зелень може бути абсолютно будь-який, але саме безпрограшне поєднання – це зелений лук і кріп.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 330 гр.
- Вода – 180 – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне (для тіста) – 2 ст. л.
- Сир сирний – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль (для начинки) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати турецькі коржі з сиром і зеленню? Для приготування тіста в миску просіваємо борошно, додаємо сіль. Потім вливаємо в борошно воду і рослинну олію без запаху. Змішуємо всі інгредієнти ложкою. Коли заважати стане важко, замішуємо тісто вже руками.
Замішане тісто має бути пружним, але несильно крутим. Скачуємо його в гладкий кулю, покласти в миску, накриваємо рушником і залишаємо «відпочити» на двадцять-тридцять хвилин.
Поки тісто дозріває, готуємо начинку. У миску викладаємо сирний сир. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Висипаємо подрібнену зелень до творожному сиру в миску і добре розтираємо все разом ложкою. Начинка готова.
Викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і розрізаємо його на невеликі однакові частини. Обкачуємо кожну частину в колобок.
Кожен колобок тіста розкочуємо качалкою в тонкий круглий коржик. На край кожної коржі кладемо приготовану начинку і розподіляємо її на половину коржа. Другою половиною закриваємо начинку, защипуємо краї коржа. Вийшов півколо.
Таким чином формуємо інші коржі і начиняє їх.
розігріваємо Сковорідку на плиті до гарячого стану. Масло додавати не потрібно, так як смажити будемо на сухій поверхні. Кладемо по черзі в сковорідку сформовані коржі і обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.
Коржі смажаться швидко. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою. Важливо вчасно перевертати вироби і знімати їх, щоб вони не підгоріли.
Готові коржі перекладаємо зі сковороди на сервірувальну тарілку і щедро змащуємо їх поверхню вершковим маслом. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного аппетита!
Лепешки