Коржики з сиром і зеленню на прісному тісті дуже популярні в турецькій кухні. Вони просто готуються, не потребують дорогих інгредієнтів і добре насичують. Пропонуємо використати саме м’який сирний сир. Він дуже делікатний смак, ніжний вершковий – коржі з такою начинкою тільки виграють. Додана зелень може бути абсолютно будь-який, але саме безпрограшне поєднання – це зелений лук і кріп.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 330 гр.
  • Вода – 180 – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне (для тіста) – 2 ст. л.
  • Сир сирний – 300 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль (для начинки) – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати турецькі коржі з сиром і зеленню? Для приготування тіста в миску просіваємо борошно, додаємо сіль. Потім вливаємо в борошно воду і рослинну олію без запаху. Змішуємо всі інгредієнти ложкою. Коли заважати стане важко, замішуємо тісто вже руками.

Замішане тісто має бути пружним, але несильно крутим. Скачуємо його в гладкий кулю, покласти в миску, накриваємо рушником і залишаємо «відпочити» на двадцять-тридцять хвилин.

Поки тісто дозріває, готуємо начинку. У миску викладаємо сирний сир. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Висипаємо подрібнену зелень до творожному сиру в миску і добре розтираємо все разом ложкою. Начинка готова.

Викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і розрізаємо його на невеликі однакові частини. Обкачуємо кожну частину в колобок.

Кожен колобок тіста розкочуємо качалкою в тонкий круглий коржик. На край кожної коржі кладемо приготовану начинку і розподіляємо її на половину коржа. Другою половиною закриваємо начинку, защипуємо краї коржа. Вийшов півколо.

Таким чином формуємо інші коржі і начиняє їх.

розігріваємо Сковорідку на плиті до гарячого стану. Масло додавати не потрібно, так як смажити будемо на сухій поверхні. Кладемо по черзі в сковорідку сформовані коржі і обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.

Коржі смажаться швидко. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою. Важливо вчасно перевертати вироби і знімати їх, щоб вони не підгоріли.

Готові коржі перекладаємо зі сковороди на сервірувальну тарілку і щедро змащуємо їх поверхню вершковим маслом. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного аппетита!

Лепешки