Смачне і апетитне блюдо, яке точно нікого не залишить голодним! Маслюки набагато смачніше і корисніше печериць та інших лісових грибів. У цьому рецепті можна використовувати як свіжі, так і заморожені маслюки. Виходить також ситно і ароматно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 10 шт.
  • Маслюки свіжі – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Вода – 250 мл
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування тушкованої картоплі з маслюками. Капелюшки маслюків очищаємо від плівки і нарізаємо гриби на кілька шматочків. Ставимо воду на вогонь, доводимо її до кипіння і варимо маслюки 5-7 хв

Картоплю чистимо і ріжемо кубиками.

Моркву і цибулю також очищаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю ріжемо на квадратики невеликого розміру.

Пасеруємо цибулю і моркву на рослинній олії до легкого рум’янцю.

Додаємо до цибулі і моркви картоплю і маслюки. Кидаємо лавровий лист, шматочки вершкового масла, сіль і перець за смаком. Заливаємо воду і тушкуємо 45 хв. За 2-3 хв. до готовності посипаємо подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля з маслюками Як приготувати маслюки - рецепти