Смачне і апетитне блюдо, яке точно нікого не залишить голодним! Маслюки набагато смачніше і корисніше печериць та інших лісових грибів. У цьому рецепті можна використовувати як свіжі, так і заморожені маслюки. Виходить також ситно і ароматно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 10 шт.
- Маслюки свіжі – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Вода – 250 мл
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування тушкованої картоплі з маслюками. Капелюшки маслюків очищаємо від плівки і нарізаємо гриби на кілька шматочків. Ставимо воду на вогонь, доводимо її до кипіння і варимо маслюки 5-7 хв
Картоплю чистимо і ріжемо кубиками.
Моркву і цибулю також очищаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю ріжемо на квадратики невеликого розміру.
Пасеруємо цибулю і моркву на рослинній олії до легкого рум’янцю.
Додаємо до цибулі і моркви картоплю і маслюки. Кидаємо лавровий лист, шматочки вершкового масла, сіль і перець за смаком. Заливаємо воду і тушкуємо 45 хв. За 2-3 хв. до готовності посипаємо подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля з маслюками Як приготувати маслюки - рецепти