Угорський гуляш – дуже ситна страва, а точніше дуже густий суп, яким можна нагодувати всю сім’ю і за смаком нітрохи не гірше класичного варіанту з яловичини. Єдиний, але не дуже значний мінус – тривалий час приготування страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 350 гр.
  • Сало свиняче – 50 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Паприка – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чилі – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування угорського гуляшу з свинини? Сало наріжте дрібними кубиками і смажте його на сухій сковороді, поки з нього повністю не витопиться жир, потім шумівкою видаліть залишки сала з сковороди. При бажанні сало можна замінити соняшниковою олією.

М’ясо помийте, видаліть прожилки і наріжте невеликими смужками. Викладіть м’ясо на сковороду, де було сало, і обсмажте на сильному вогні до рум’яного кольору.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте. Додайте цибулю на сковороду до м’яса, смажте 5 хвилин на середньому вогні. Часник очистіть і подрібніть, додайте його і кмин на сковороду, добре перемішайте і продовжуйте смажити, періодично помішуючи.

Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте соломкою. Картопля очистіть, промийте водою і наріжте кубиками.

Спочатку на сковороду до м’яса покладіть перець і паприку, залийте окропом або бульйоном.

Коли бульйон закипить, додайте картоплю і нарізаний гострий перець, посоліть за смаком.

накрийте Сковороду кришкою, зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте до готовності 30-40 хвилин. Потім вимкніть плиту та дайте страві настоятися 15 хвилин. Перед подачею на стіл посипте блюдо рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Гуляш без томатної пасти Гуляш з картоплею Гуляш зі свинини Гуляш зі свинини з підливою без томатної пасти на сковороді Гуляш зі свинини класичний Угорський гуляш зі свинини