Угорський гуляш – дуже ситна страва, а точніше дуже густий суп, яким можна нагодувати всю сім’ю і за смаком нітрохи не гірше класичного варіанту з яловичини. Єдиний, але не дуже значний мінус – тривалий час приготування страви.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 350 гр.
- Сало свиняче – 50 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Кмин – 1 ч. л.
- Паприка – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування угорського гуляшу з свинини? Сало наріжте дрібними кубиками і смажте його на сухій сковороді, поки з нього повністю не витопиться жир, потім шумівкою видаліть залишки сала з сковороди. При бажанні сало можна замінити соняшниковою олією.
М’ясо помийте, видаліть прожилки і наріжте невеликими смужками. Викладіть м’ясо на сковороду, де було сало, і обсмажте на сильному вогні до рум’яного кольору.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте. Додайте цибулю на сковороду до м’яса, смажте 5 хвилин на середньому вогні. Часник очистіть і подрібніть, додайте його і кмин на сковороду, добре перемішайте і продовжуйте смажити, періодично помішуючи.
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте соломкою. Картопля очистіть, промийте водою і наріжте кубиками.
Спочатку на сковороду до м’яса покладіть перець і паприку, залийте окропом або бульйоном.
Коли бульйон закипить, додайте картоплю і нарізаний гострий перець, посоліть за смаком.
накрийте Сковороду кришкою, зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте до готовності 30-40 хвилин. Потім вимкніть плиту та дайте страві настоятися 15 хвилин. Перед подачею на стіл посипте блюдо рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Гуляш без томатної пасти Гуляш з картоплею Гуляш зі свинини Гуляш зі свинини з підливою без томатної пасти на сковороді Гуляш зі свинини класичний Угорський гуляш зі свинини