Узбецький плов з баранини в казані на вогнищі – найпопулярніший спосіб приготування плову. Він не вимагає особливих зусиль і кулінарного досвіду, так і продукти для нього можна придбати в магазині або на ринку. Страва, приготовлена на вогнищі і на свіжому повітрі, безсумнівно, володіє особливим смаком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Рис білий – 800 гр.
- Баранина – 0.8 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 800 гр.
- Часник – 1 головка
- Зіра – 1 ч. л.
- Перець чилі – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати узбецький плов з баранини в казані на вогнищі просто! Зазначене у рецепті кількість рису насипте в окремий посуд і на 30 хвилин залийте водою, нагрітої до 60°С, тобто гарячою.
Потім виберіть посуд для приготування плову на багатті. Ідеально для цього підходить казан місткістю не менше 5 л
Казан помістіть над полум’ям багаття і в ньому добре накалите рослинне масло. Температуру масла перевірте, помістивши в нього шматочок цибулі. Якщо він відразу зарум’яниться, то масло готове для смаження.
Поки мало нагрівається, почистіть і промийте цибулю і моркву, потім їх тонко нашаткуйте, щоб готовий плов виглядав красивіше.
В розігріте масло перекладіть нашатковану цибулю і обсмажте його до золотистого кольору.
Потім в казан перекладіть нарізану на шматочки баранину. Бажано, щоб м’ясо було укладено в один шар, тоді шматочки краще просмажаться. До смаженій м’ясу додайте нашатковану моркву і насипте зіру і сіль за смаком. Коли морква обсмажиться, налийте в казан окріп і поваріть зірвак протягом 30 хвилин, не перемішуючи його.
Потім покладіть в казан головку часнику і стручок гострого перцю.
Замочений рис кілька разів промийте холодною водою. Потім перекладіть його в казан і рівномірно розподіліть по поверхні зірвака.
Залийте рис гарячою водою, щоб вона була вище шару рису на 2 див. Готуйте плов під закритою кришкою, до готовності і повного випаровування рідини. В цей час дрова у багаття не додавайте, щоб плов тільки нудився.
Коли рідина повністю випарується, казан зніміть з вогню і дайте йому настоятися протягом 30 хвилин. Потім перемішайте плов, видаливши часник і перець, і страва можете подавати до трапези.
Приємного апетиту!
Плов з м'ясом Плов з м'ясом в казані Справжній узбецький плов Узбецький плов Узбецький плов в казані Узбецький плов в казані на вогнищі