Смачний, наваристий плов з ароматом диму нікого не залишить байдужим. Це відмінний варіант для пікніка з друзями або будь-якого іншого виїзного заходу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 2 кг
- Яловичина – 1,5 кг
- Масло рослинне – 700 мл
- Зіра – за смаком
- Часник – 4 – 5 головок
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Готувати узбецький плов з яловичини в казані на вогнищі просто! Моркву очистіть, промийте водою і наріжте соломкою.
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
М’ясо помийте і наріжте його невеликими кубиками.
Поставте казан на відкритий вогонь, влийте в нього рослинне масло. Спочатку обсмажте цибулю до золотистого кольору.
Потім додайте м’ясо і продовжуйте смажити 5-7 хвилин.
Після цього додайте в казан моркву, посоліть, перемішайте вміст казана і продовжуйте готувати 20 хвилин.
Потім додайте воду і часник.
Рис промийте кілька разів, поки вода не стане прозорою. Всипте рис в казан. Готуйте, поки не випарується вода. Потім розітріть пальцями зіру і додайте її в блюдо.
Далі візьміть велику миску, з її допомогою сформуйте у центрі піраміду з рису. Вода, яка залишиться з боків миски википить, а рис під мискою вийде м’яким і розсипчастим.
Зніміть казан з вогню, накрийте його кришкою і залиште на 5-7 хвилин. Після цього плов буде повністю готовий.
Приємного апетиту!
Плов в казані на вогнищі Плов з м'ясом в казані Плов з часником Плов з яловичини в казані на вогнищі Справжній узбецький плов Узбецький плов в казані