Дуже смачне варення з дитинства з цілими жовтими ягодами і горіхами можна додавати в сирні десерти або піч з ним пиріжки. Приготуйте це ароматне ласощі і, швидше за все, воно стане вашим улюбленим на довгі роки. Готується варення в кілька етапів, що важливо для настоювання, але ця особливість робить смак ласощів неперевершеним.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Черешня жовта – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 – 2 кг
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 750 мл
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з жовтої черешні з горіхами. Свежесобранную черешню викладіть в друшляк і промийте.

Дістаньте з ягід кісточки. Зручно скористатися спеціальним пристроєм для цих цілей.

Якщо такого пристосування у вас немає, використовуйте шпильку або шпильку. Головне – постаратися зберегти форму ягоди.

Очищені горіхи переберіть від сміття.

Ножем розріжте кожне ядро на шматочки, схожі за розміром кісточки ягід.

В кожну ягоду черешні помістіть шматок горіха.

При цьому важливо, щоб горіх був повністю всередині черешні.

В каструлю, в якій плануєте варити варення, налийте воду і всипте цукор. Надсилайте каструлю на великий вогонь і варіть, помішуючи, 5 хвилин.

Перекладіть черешню в сироп, обережно перемішайте і вимкніть вогонь. Накрийте каструлю кришкою і залиште постояти на 24 години.

Лимон обшпарте окропом і наріжте на тонкі шматочки, не знімаючи шкірку.

Покладіть лимон в варення і поставте варитися на 7 хвилин після того, як маса закипить. Вимкніть і, накривши кришкою, дайте постояти 7 годин. Знову закип’ятіть і варіть 15 хвилин, всипте ванілін і перемішайте.

Розподіліть варення по стерильним підготовленим банкам і закупорюйте. Банки переверніть догори дном і накрийте ковдрою до охолодження (на ніч).

Приємного апетиту!

Варення Варення з білої черешні без кісточок Варення з черешні Варення з черешні з горіхами Варення з черешні з лимоном Черешня на зиму