З цього оригінальним рецептом ви можете приготувати з груші дички шикарний десерт. Груші варяться цілком, хвостики не видаляються, і груші у вас вийдуть, як чупа-чупси. Сироп у цьому варення буде желеподібний, а гілочка м’яти додасть освіжаючий смак. У цьому рецепті важливо не порушити співвідношення груш, цукру і води. Для варення підійдуть будь-дички: лісові, лимонки або гнилиці, тільки, щоб були дрібними.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Груша (сорт Лимонка) – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • М’ята свіжа – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати варення з груші дички просто! Грушу дичку добре помийте і кожен плід наколіть виделкою або в декількох місцях зубочисткою.

В каструлю для варіння варення покладіть промитий пучок м’яти і підготовлену грушу. В іншій каструлі зваріть сироп з вказаного в рецепті кількості води. Киплячим сиропом залийте груші з м’ятою. Залиште їх на 6 годин, щоб охололи до домашньої температури. Поверх груш покладіть плоску тарілку і покладіть невеликий вантаж, щоб груші були повністю занурені в сироп. Потім остигле варення повторно доведіть на сильному вогні до активного кипіння, вогонь вимкніть і знову залиште груші до повного охолодження. Цей процес варіння з остиганням повторіть тричі через 6 годин.

Четвертий раз груші в сиропі поваріть кілька хвилин. Плоди вийдуть не звареними, а прозорими і просякнутими сиропом.

Будь-яким способом заздалегідь стерилізуйте банки і кришки. Столовою ложкою перекладіть груші в баночки і залийте сиропом, що залишився.

Баночки з варенням з груші дички закатаю, потім остудіть і перенесіть у прохолодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів