Унікальний продукт, який подарувала нам природа – це соснові шишки. Вони володіють лікувальними властивостями, так як містять ефірне масло сосни. Шишки застосовують у народній медицині, з них готують лікувальні настої та чаї. Пропонуємо вам рецепт приготування варення з молодих соснових шишок з апельсином, яке також володіє корисними лікувальними властивостями, підвищує імунітет, а також застосовується при лікуванні кашлю і застуди.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Соснові шишки зелені – 750 гр.
  • Цукор-пісок – 900 – 1000 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Готувати варення із соснових шишок з апельсином легко! Для приготування варення необхідні молоді зелені соснові шишки, які збирають в кінці травня – початку червня. Шишки промиваємо під теплою проточною водою, видаляємо гілочки. Якщо шишки занадто великі – сміливо розріжте їх навпіл. Заливаємо їх холодною водою і залишаємо на ніч. Після чого зливаємо воду і заливаємо чистою відфільтрованої або джерельною водою.

У воду з шишками додаємо цукор і ставимо каструлю на вогонь. Масу доводимо до кипіння, знімаємо піну, яка утворилася. Апельсин промиваємо і тонко знімаємо з нього шкірку, нарізаємо її брусочками і додаємо в кипляче варення. Туди ж додаємо сік половини апельсина. Варимо варення протягом 1 або 2 годин в залежності від того, який густоти сироп ви хочете отримати, але пам’ятайте, що після того, як варення охолоне, воно стане ще густіше.

За час, поки вариться варення, ми промиваємо банки з питною содою і стерилізуємо їх над парою, кришки кип’ятимо.

Гаряче варення розкладаємо по стерильним банкам, щільно закручуємо кришками і залишаємо банки до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого банки з варенням прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання. Варення повністю готове до вживання. Пригощайтеся!

Варення Варення із соснових шишок