Якщо запаси варення на кінець, а дуже хочеться чогось солодкого, спробуйте приготувати його з заморожених ягід. Таке варення нічим не гірше літніх заготовок. А чорничне виходить особливо смачною.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Чорниця заморожена – кг
  • Цукор-пісок – гр.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з замороженої чорниці? Чорницю дістаємо з морозилки і даємо їй повністю розморозитися.

Зливаємо рідину і промиваємо її водою. Даємо їй злегка обсохнути.

Перекладаємо чорницю в каструлю і засипаємо цукром.

Ставимо її на вогонь і після кипіння, варимо ще 10 хв. Знімаємо каструлю з вогню і даємо чорничної масі повністю охолонути. Потім знову доводимо до кипіння і проварюємо 15 хв, періодично помішуючи.

Розливаємо варення по стерилізованим банкам і добре закатуємо. Перевертаємо догори дном і тримаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Варення Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму