Якщо запаси варення на кінець, а дуже хочеться чогось солодкого, спробуйте приготувати його з заморожених ягід. Таке варення нічим не гірше літніх заготовок. А чорничне виходить особливо смачною.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Чорниця заморожена – кг
- Цукор-пісок – гр.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з замороженої чорниці? Чорницю дістаємо з морозилки і даємо їй повністю розморозитися.
Зливаємо рідину і промиваємо її водою. Даємо їй злегка обсохнути.
Перекладаємо чорницю в каструлю і засипаємо цукром.
Ставимо її на вогонь і після кипіння, варимо ще 10 хв. Знімаємо каструлю з вогню і даємо чорничної масі повністю охолонути. Потім знову доводимо до кипіння і проварюємо 15 хв, періодично помішуючи.
Розливаємо варення по стерилізованим банкам і добре закатуємо. Перевертаємо догори дном і тримаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Варення Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму