Яскраве і насичене грушеве варення заграє новими фарбами з додаванням в рецепт лимона. Цитрус пом’якшить солодкий смак і додасть ще більше аромату.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 3 склянки
  • Вода – 2 склянки
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати бурштинове варення з груш з лимоном легко! Вимиваємо груші, розрізаємо їх навпіл і акуратно дістаємо серцевини з кісточками.

Половинки груш викладаємо на деко, застелене пергаментом. Відправляємо плоди в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

Заздалегідь готуємо сироп. Змішуємо цукор з водою і кип’ятимо інгредієнти. Груші дістаємо з духовки, викладаємо їх в каструлю і заливаємо гарячим сиропом. Наполягаємо 1-1,5 години.

Через деякий час у груші з сиропом додаємо дрібно нарізаний лимон. Переставляємо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 30 хвилин.

Даємо варенню охолонути і після повторюємо процедуру. Доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин.

Гаряче грушеве варення з лимоном готове після повного остигання. Переливаємо в необхідну посуд і зберігати в прохолодному місці.

Варення Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів