Раніше ми з вами готували варення із соснових шишок з апельсином, воно вийшло смачне і корисне з приємним ароматом апельсина. Сьогодні ж ми приготуємо варення з додаванням меду. Мед вдало доповнює сосновий смак, і корисний медовий десерт заграє новими нотками післясмаку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Соснові шишки зелені – 1 кг
- Вода – 2 л
- Мед – 500 – 700 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення із соснових шишок з медом? Молоді зелені соснові шишки необхідно зібрати на початку сезону (кінець травня – початок червня). Шишки добре промиваємо в теплій проточній воді від пилу і відокремлюємо від гілочок.
Кладемо шишки в каструлю і заливаємо холодною кип’яченою водою так, щоб вона повністю покрила шишки. Залишаємо їх розмокати на 24 години.
Через добу рідина з шишок зливаємо і заливаємо два літри постигла кип’яченої води. Ємність ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, процес займає 20-25 хвилин.
Після закипання знімаємо утворену піну і додаємо мед.
Перемішуємо ложкою варення і знову доводимо до кипіння. Після чого знімаємо варення з вогню і залишаємо, щоб варення настоялося і трохи охололо.
У цей час банки для варення промиваємо питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо 5-7 хвилин над парою. Потім банки знімаємо і даємо їм охолонути.
Трохи остигле варення розкладаємо по банках і щільно закриваємо прокип’яченими кришками.
Баночки з варенням виставляємо на підвіконня і залишаємо на 5-7 днів настоятися на сонечку, так наше ласощі стане ще смачніше і гущі. Через тиждень соснове страва повністю готове, можна пригощатися!
Варення Варення із соснових шишок