Варення з ревеню з бананом – це дуже смачне, з легкою кислинкою ласощі. Таке варення виходить густим і гарним, мають витончений смак. Банан чудово поєднується з ревенем. Приготувавши таке варення, ви зможете в цьому переконатися!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ревінь – 350 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з ревеню з бананом, стебла ревеню необхідно очистити від шкірки. Далі очищений ревінь нарізаємо тонкими шматочками. Поміщаємо ревінь в глибоку ємність і засипаємо цукровим піском. Перемішуємо компоненти і залишаємо їх у такому вигляді на 20 хвилин. Ревінь повинен пустити сік.

Після цього ревінь з цукром ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і потім проварюємо ще протягом пари хвилин. Перемішуємо, знімаємо з вогню і залишаємо осторонь на 15 хвилин. Цього часу достатньо, щоб ревінь настоявся в сиропі.

Банани очищаємо і нарізаємо невеликими слайсами.

Знову ставимо ревінь на вогонь, додаємо нарізані банани. Після закипання варимо суміш ще 10 хвилин. Періодично помішуйте варення.

В самому кінці розкладаємо варення в гарячому вигляді по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, ставимо горлом донизу і залишаємо остигати під теплою ковдрою. Зберігати таке ласощі краще в прохолодному місці. Варення з ревеню з бананом готово!

Приємного чаювання!

Варення Варення з ревеню Ревінь на зиму Страви з ревеню