Раніше ми з вами готували варення із соснових шишок з апельсином, воно вийшло смачне і корисне з приємним ароматом апельсина. Сьогодні ж ми приготуємо варення з додаванням меду. Мед вдало доповнює сосновий смак, і корисний медовий десерт заграє новими нотками післясмаку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Соснові шишки зелені – 1 кг
  • Вода – 2 л
  • Мед – 500 – 700 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення із соснових шишок з медом? Молоді зелені соснові шишки необхідно зібрати на початку сезону (кінець травня – початок червня). Шишки добре промиваємо в теплій проточній воді від пилу і відокремлюємо від гілочок.

Кладемо шишки в каструлю і заливаємо холодною кип’яченою водою так, щоб вона повністю покрила шишки. Залишаємо їх розмокати на 24 години.

Через добу рідина з шишок зливаємо і заливаємо два літри постигла кип’яченої води. Ємність ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, процес займає 20-25 хвилин.

Після закипання знімаємо утворену піну і додаємо мед.

Перемішуємо ложкою варення і знову доводимо до кипіння. Після чого знімаємо варення з вогню і залишаємо, щоб варення настоялося і трохи охололо.

У цей час банки для варення промиваємо питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо 5-7 хвилин над парою. Потім банки знімаємо і даємо їм охолонути.

Трохи остигле варення розкладаємо по банках і щільно закриваємо прокип’яченими кришками.

Баночки з варенням виставляємо на підвіконня і залишаємо на 5-7 днів настоятися на сонечку, так наше ласощі стане ще смачніше і гущі. Через тиждень соснове страва повністю готове, можна пригощатися!

Варення Варення із соснових шишок