Простий і швидкий рецепт смачного варення з вишні. Вишня виходить в міру солодка і дуже ніжна, а сироп виглядає неймовірно красивим. Таке варення чудово доповнить будь-яку страву і буде радувати вас всю зиму.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Вишня – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 100 мл
  • Желатин харчовий – 20 гр.

Процес приготування:

Готувати варення-п’ятихвилинка з вишні з кісточками в сиропі на зиму просто! Вишню промиваємо і викладаємо у велику каструлю.

Засипаємо в каструлю цукор і на слабкому вогні доводимо до кипіння.

З киплячого варення ложкою знімаємо пінку.

Желатин замочуємо у воді і, коли він набубнявіє, кладемо його в варення і знімаємо каструлю з плити.

Варення розкладаємо по простерилизованным банкам.

Банки закатуємо стерилізованими кришками і прибираємо під ковдру до повного охолодження.

Готове варення зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Варення з вишні Варення з вишні з желатином Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Вишня з цукром на зиму Желе з вишні з желатином