Такий джем ідеально підійде до ранкового тосту, а також в якості фруктової прошарку в тортах, тістечках і коврижках. Досить рівномірна, густа консистенція дозволяє легко розподіляти джем по поверхнях, і не дає йому розтікатися. Пару баночок такої заготовки точно не завадять на будь-якій кухні.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 600 гр.
  • Абрикоси – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з абрикосів і яблук? Яблука промиваємо проточною водою, обсушуємо. У кожного яблука зрізаємо шкірку і видаляємо насінну коробочку.

Абрикоси промиваємо проточною водою і обсушуємо плоди. Розрізаємо абрикоси навпіл і отримуємо кісточку. За допомогою кухонного комбайна, м’ясорубки або блендера подрібнюємо яблука та абрикоси в дрібнозернисту масу, близьку за до консистенції пюре. Поміщаємо масу в каструлю і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і на середній температурі варимо двадцять хвилин, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання. Далі знімаємо з плити і даємо трохи охолонути. Заглибним блендером подрібнюємо масу до стану пюре. Якщо є бажання отримати ніжну, повністю гомогенну консистенцію, можна також протерти пюре через сито. Отримане пюре змішуємо з цукром і знову ставимо на плиту. Варимо протягом 20-25 хвилин, постійно помішуючи, щоб запобігти пригорання.

Готовий гарячий джем розливаємо по попередньо простерилизованным банкам, закриваємо простерилизованными кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо в темне і прохолодне місце для зберігання. Рекомендується зберігати такий джем не більше року.

Приємного апетиту!

Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок Джеми