Абрикосовий джем виходить солодким та ніжним, а ось додавання цитрусів здатне зовсім по-іншому уявити такий десерт. З лимоном і апельсином ласощі отримає цікаву і стриману кислинку, що зробить джем по-справжньому особливим.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати варення з абрикосів з апельсином і лимоном просто! Абрикоси акуратно звільняємо від кісточок і засипаємо цукром. В такому стані залишаємо на пару годин, щоб утворився сік.
Цитруси ріжемо тонкими часточками. Дістаємо всі кісточки заздалегідь, а ось шкірку знімати не потрібно. Підготовлені фрукти перемелюємо в блендері.
Апельсин і лимон повинні утворити кашку. Якщо незручно використовувати блендер, то фрукти можна просто дрібно нарізати і перемішати.
З’єднуємо абрикоси з кашкою з цитрусів. Ставимо на повільний вогонь.
Варимо ароматне вміст до закипання, потім тримаємо на вогні ще 5 хвилин і знімаємо. Перемішувати можна не часто.
Процес з закипанням слід повторити ще кілька разів. Кількість повторень залежить від бажаної густоти джему.
Джем можна заготовити в банки, які попередньо стерилізуємо.
Також джем викладаємо в тарілку і подаємо до чаю або млинчиків. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення з апельсином Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів без кісточок на зиму Джем з абрикосів без кісточок